Daar de voedingswetenschap enorm geëvalueerd is de laatste jaren, volgen we dit als arts, diëtisten en diabeteseducatoren van “kracht van voeding” natuurlijk op de voet op.
We weten nu dat er voor een grote groep van onze bevolking een “koolhydraatanders” voeding aangewezen is. Dit dan samen met meer plantaardig en onbewerkt voedsel, kunnen we onze welvaartsziekten voorkomen of herstellen.
Vele mensen hebben last van hyperinsulinemie, dit is een moeilijk woord om te zeggen : o.a. teveel bewerkte voeding, dierlijke eiwitten, koolhydraten en suikers gegeten, waardoor het lichaam te veel insuline ( opslaghormoon) aanmaakt en je lichaam steeds in vetopslag modus zit.
Kijk hier bijvoorbeeld naar het filmpje over koolhydraten anders: een simpele uitleg van deze best moeilijke processen in het lichaam.
De hieruit volgende Insulineresistentie ( de cellen worden ongevoelig en je suikerspiegel is verstoord ) is een grote oorzaak van welvaartsziekte zoals hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten
Daar we dit allemaal kunnen aanpakken met gezonde levensstijl, is er dus heel wat mogelijk om deze ziekten niet op te lopen of zelfs te herstellen. Graag refereer ik hier naar de woorden van prof. Hanno Pijl , die aangeeft dat 50 % van de mensen die medicatie nemen voor chronische welvaartziekte zoals HBD, cholesterol, pre- of diabeet, deze zouden kunnen vermijden als ze hun levensstijl veranderen.
Onze overheid/artsen/specialisten geven hieraan jammer genoeg weinig ruchtbaarheid. Wij doen dat wel!
Natuurlijke producten met vezelrijke koolhydraten zijn moeilijk te vinden.
Uit noodzaak hebben we deze producten dan zelf ontwikkeld en artisanaal bereid, zodat iedereen koolhydraatanders op een natuurlijke manier kan eten.
NOOTZAAK kwam tot leven.