Over ons

 

De Nootzaak werd opgericht in 1999 en groeide uit tot het meest gespecialiseerde distributie- en informatiepunt voor religieuze muziek en - filmmateriaal: CD's, DVD's, backingtracks, muziekboeken.  U vindt bij ons een brede waaier aan muziekgenres: van gregoriaans tot hiphop, van oratorium tot musical, een ruime sortering klassieke religieuze muziek en natuurlijk ook het meest complete en verscheiden aanbod aan eigentijdse gospelmuziek. Gaandeweg werden ook een groot aantal filmtitels toegevoegd: documentaires, (bijbelse) speelfilms, series... voor jong en oud.  Dit aanbod - inmiddels ruim 10 000 titels - wordt dagelijks uitgebreid; niet alleen met nieuwe uitgaven van onze leveranciers, maar ook met 'ontdekkingen' n.a.v. de vragen van onze klanten. De catalogi waar wij dagelijks in snuisteren bevatten immers vele tienduizenden titels...

 

Door haar specialisatie en engagement werd de Nootzaak een bekend en vertrouwd adres voor scholen, (kinder)koren, kerken, particulieren... die op zoek zijn naar eigentijds en creatief materiaal met een evangelisch-christelijke grondslag.  Onze belangrijkste partners zijn echter de gespecialiseerde boek- en muziekhandels; adressen vindt u onder 'Onze Partners'.  Alle artikelen die u op deze website terugvindt, zijn op voorraad bij deze collega's of kunnen daar besteld worden. Of nog: artikelen die u tijdens een bezoek aan deze webshop bestelt kunt u in een de winkel van uw keuze afhalen; u kunt dit eenvoudig aangeven wanneer u een bestelling plaatst. 

 

Sinds jaren hebben we een bijzondere band met het artiestenduo Elly en Rikkert.  Niet alleen vindt u in ons aanbod alle beschikbare CD's, muziekboeken, kinderboeken... van deze unieke (levens)kunstenaars; via onze website informeren we ook graag over hun concerten in Vlaanderen.

 

Het is verheugend om te zien hoe het aantal initiatieven m.b.t. 'christelijke muziek' in Vlaanderen de laatste jaren een vlucht neemt: er zijn nieuwe bands, steeds betere faciliteiten en meer kwaliteitsvolle evenementen.  We werken graag samen met - onderhouden goede banden met - de organisaties die in Vlaanderen op dit vlak actief zijn! We zijn dan ook regelmatig aanwezig op concerten, ontmoetingsdagen en evenementen. Onder 'Nieuws' vindt u een overzicht van komende concerten en evenementen die we u graag aanbevelen, of waar we met een verkoopstand aanwezig zullen zijn.

 

Voor actieve muziekbeoefenaars: we kunnen terugvallen op de expertise en de dienstverlening van GMC Dordrecht en  Small Stone Media. Met uw vragen naar koormuziek, begeleidingsbanden en allerhande dienstverlening voor (gospel)koren en -artiesten, kunt u dan ook het beste bij ons terecht. 

 

Wilt u graag info ontvangen over nieuwe uitgaven, interessante aanbiedingen of over een van deze meer specifieke onderdelen van ons werk? Schrijf in op onze mailinglijst!   Of word 'vriend van de Nootzaak' op Facebook:

 

 

Graag tot uw dienst!

 

Judith en Harry Blommaert - van Lint

De Nootzaak